In volgorde van bloei:
• klein-hoefbladbloemen
• viooltjesbloem en blad
• longkruidtoppen
• hondsdrafbloemknoppen
• ereprijs, bloem,blad en stengel
• aardbeiblad
• frambozeblad
• vlierknoppen en later bloesem
• madeliefjesbloemen
• lindebloesem
• kamille
• moerrasspireabloemen
• goudsbloembloemen
• melisseblad
• muntblad
• Oost-Indische kers bloemen
• duizendblad
• St. jankruidbloemen
• marjoleinblad
• rozeblaadjes
Van alles dezelfde hoeveelheid plukken, behalve van hondsdraf en duizendblad. ( dit kan anders de smaak overheersen). Pluk zoveel mogelijk kruiden op een droge dag, rond het middaguur. Droog de kruiden in papieren zakken, en “schud “deze zakken af en toe door.
In de herfst fijnmaken, overgieten met kokend water 10 min. laten trekken. Dagelijks een kopje hiervan drinken. Lekker en gezond.